publicat la 12-09-2016 | postat in categoria Energia solara

Istoria energiei solare

Istoria energiei solare

Un factor foarte important in dezvoltarea societatii il constituie sursa de energie. Daca pana la sfarsitul secolului 19, principalul combustibil a fost lemnul, care treptat a fost inlocuit de carbune, pe la inceputul secolului 20. Apoi, la jumatatea secolului 20 a fost detronat de combustibilul lichid si gazos, respectiv titei si gaze.

Acum, putem spune ca energia solara este una din noile forme de energie, care este din ce in ce mai mult folosita de majoritatea tarilor.

De sute de ani, oamenii au exploatat si utilizat in diferite feluri energia solara. Tehnologia a avansat considerabil in ultimii ani, datorita necesitatii de a proteja planeta și de a folosi surse de energie regenerabile. Energia solara a castigat o mare popularitate pe piața privata pentru casele oamenilor si cladirilor de birouri datorita sustenabilitatii si regenerabilitatii sale, si reducerii facturilor de energie.

Conversia luminii solare in curent electric se practica de prin 1960 cand se folosea pentru alimentarea cu energie a aparatelor de bord instalate pe sateliti, si mai apoi, pentru balize luminoase pe mare sau pe aeroporturi.

Tot din aceeasi perioada dateaza si primele utilizari ale energiei solare in scopuri casnice:
- case solare (Japonia, Franta, SUA, Australia etc.),
- masini solare de gatit (India, Mexic, SUA, Columbia etc.),
- refrigeratoare (Franta, Sri Lanka etc.),
- pompe solare pentru scoaterea apei din fantani sau rauri (Mexic, Mauritania, Senegal etc.).

Stiati ca: numai a treia miliarda parte din energia radiata de Soare este suficienta pentru cele peste opt miliarde de locuitori ai planetei noastre sa poata trai, pentru a exista viata pe Terra. Totodata, aceasta a treia miliarda parte inseamna peste 100 000 ori mai mult decat intreaga energie produsa azi pe Terra in centralele electrice. Pe baza a numai 1/100 din energia solara pe care o primeste desertul Sahara in cursul unui an, s-ar putea obtine intreaga cantitate de energie electrica necesara omenirii in prezent.
Solutii de utilizare a energiei din surse regenerabile!
Copyright 2014-2019 1ENERGY BEST SOLUTION SRL, CUI: 34652262, Reg. Com. J40/7249/2015