publicat la 29-10-2017 | postat in categoria Energia solara

Cat de eficiente sunt panourile solare apa calda pe timp de iarna?

Cat de eficiente sunt panourile solare apa calda pe timp de iarna?

Sistemele cu panouri solare apa calda presurizate (acestea sunt de 2 feluri: cu boiler pe casa si cele cu boiler in casa) pot asigura un aport de pana la 40% din caldura necesara pe perioada sezonului rece. Panourile solare presurizate pot asigura un aport de o treime din necesarul de energie pentru incalzire in cazul locuintelor bine izolate. O casă bine izolata are geamuri tripan, pereti din caramida de minim 30 de cm si cu un strat izolant de minim 10 cm.

Aceste instalatii cu panouri solare presurizate asigura prepararea apei calde, dar pot aduce un aport de energie in procesul de incalzire a unei locuinte pe perioada sezonului rece.

Panourile solare presurizate functioneaza in perioada sezonului rece dar cu o eficienta mult mai mica fata de sezonul cald deoarece zilele sunt mai scurte si o data ce razele sunt filtrate de nori, radiatiile (razele soarelui aduc aportul de incalzire) se reduc foarte mult.

Panourile solare presurizate folosesc tuburividate
Datorita faptului ca tuburile panourilor presurizate sunt vidate, se reduce pierderea de caldura din tub. Aceasta inseamna ca vantul si temperaturile scazute au un efect mai mic asupra eficientei colectorilor solari cu tuburi vidate.

Inlaturati zapada depusa pe panouri solare presurizate
Tot ceea ce scade cantitatea de lumina captata de panourile solare (frunze, zapada, noroi etc) reduce cantitatea de energie colectata. Din acest motiv este recomandata curatarea periodica a panourilor solare presurizate in toate anotimpurile pentru a mentine functionarea acestora la un grad cat mai ridicat.
Cea mai dramatica acoperire a panourilor solare se produce iarna dupa o ninsoare. In cazul acesta zapada depusa trebuie curatata de pe panouri, pentru ca acestea sa poata colecta radiatii solare.

Pnetru mai multe informatii poti contacta specialistul nostru in panouri solare apa calda
0723.160.638
contact@panousolarapacalda.ro
Solutii de utilizare a energiei din surse regenerabile!
Copyright 2014-2019 1ENERGY BEST SOLUTION SRL, CUI: 34652262, Reg. Com. J40/7249/2015