1energy.ro

Cele mai mari parcuri solare fotovoltaice din lume

Cele mai mari parcuri solare fotovoltaice din lume

publicat la 16-02-2018 | postat in categoria Energia solara
Ivanpah
Este un parc solar localizat in Desertul Mojave din California (SUA), pus in operatiune in Februarie 2014 si avand o capacitate de 392 megawati, este la ora actuala cea mai mare facilitate din lume care colecteaza energia solara si o transforma in energie electrica.

Solar Energy Generating Systems
Al doilea cel mai mare parc solar operational din lume, se afla tot in Desertul Mojave din California (SUA), cu o capacitate de 354 MW. Parcul a fost finalizat in 1991.

Balbina
Brazilia a anuntat recent ca planuieste sa construiasca un parc solar plutitor cu o capacitate de 350 MW langa hidrocentrala Balbina localizata pe Amazon. In present, peste 80 % din necesarul de energie al Braziliei este generat de hidrocentrale. Datorita secetelor tot mai dese, tara mizeaza pe parcuri solare. Pana in 2022, sunt in plan construirea a 31 de astfel de facilitati de producere a energiei electrice.

Solana Generating Station
Cu o capacitate de 280 MW, a fost construit de o companie spaniola, Abengoa Solar, in Gila Bend, Arizona (SUA). Compania de furnizare a energiei electrice din Arizona a semnat un contract de cumparare in exclusivitate a intregii energii electrice produse de acest parc, pentru a-si atinge obiectivele statului Arizona de 15% energie regenerabila din total energie, pana in 2025.

Ordos City
In 2009, guvernul chinezesc a anuntat planul de construire a unui parc solar care sa genereze 2000 kilowati pe ora, care sa poata alimenta aproximativ 3 milioane de case. Proiectul se afla in impas in acest moment, dupa retragerea din parteneriatul cu guvernul Chinei a producatorului American First Solar.
Termosobe, termoseminee, centrale termice, sobe, seminee Panouri solare apa calda, panouri solare termice, colectoare solare, captatoare solare Incalzire eficienta - Panouri radiante infrarosu